Rättspraxis

ag4.pngHär kan du hitta avgöranden från domstolar och myndigheter som bedöms vara intressanta. I första hand läggs domar från Miljööverdomstolen ut, men också vissa intressanta miljödomstolsdomar kommer att läggas ut.

Avsikten är inte att Kunskapscentrum ska tolka de avgöranden som läggs ut, endast att förmedla information om att de finns. I vissa fall gör redaktören en personlig reflexion. Så länge som vi inte helt rett ut vad personuppgiftslagen säger om att lägga ut domar och beslut så kommer dessa inte att läggas ut på denna sida. Idag har vi inte kapacitet att gå igenom alla avgöranden för att ta bort personuppgifter. Möjligen kommer vi att göra detta i framtiden.

För att ni i största möjliga mån själva ska kunna få fatt i domar och beslut, har vi lagt ut länkar och adressuppgifter dit ni kan vända er.

Den tjänst på nätet där man helt kostnadsfritt kan få fatt i domar är domstolsverkets hemsida, där man (med viss eftersläpning) kan hitta bl.a. Miljööverdomstolens viktigare avgöranden. Vi strävar efter att länka till de domar som ligger ute på Domstolsverkets hemsida. I övrigt får vi hänvisa till respektive domstol / myndighet eller till de olika kommersiella tjänster som finns. Vi strävar efter att lägga ut länkar till så många sådana tjänster som möjligt, om du saknar någon länk är vi tacksamma för en signal.

Ansvaret för att denna del av Smaavloppshemsida hålls uppdaterad är Jonas Christensen, Ekolagen Miljöjuridik AB. Hör gärna av er med synpunkter till KC@ekolagen.se.